top of page
ETSY.png

Broodtrommelbriefjes

Ze zijn er in vele soorten en maten, en ik bedacht het concept niet zelf: broodtrommelbriefjes.

Het idee is dat je een lief briefje in de broodtrommel van je lief of kind doet, met een grapje, een lief bericht of een opsteker voor die dag. Mooi gebaar, toch?

Briefjes gaan hier al en aantal jaren mee in de broodtrommel naar school, alleen met een ander doel: de getelde koolhydraten staan erop, zodat mini op school zelf kan bolussen en er geen onduidelijkheid bestaat over het aantal koolhydraten van de lunch die dag. 

Het was dan ook niet zo heel moeilijk om beide briefjes- concepten te verenigen tot een nieuw blokje: het koolhydraten- broodtommelbriefje!

November is Diabetesmaand; een mooi moment voor de lancering van dit blokje. Tegen een kleine vergoeding zijn de blokjes bij mij te koop (per mail of via Etsy). De gehele opbrengst doneer ik aan het Diabetesfonds. Hopelijk hoeven we dan over een paar jaar geen koolhydraten meer te tellen!

De blokjes zijn 10 x 8 cm groot en 25 vel dik. Ze zijn full color gedrukt op FSC- papier. De kosten zijn 2,50 per blokje + 1,- verzendkosten per bestelling (brievenbuspost). Bestellen kan per mail naar ellen@ellenstouten.nl

Aanvullend maakte ik een koolhydraten- telhulp voor het aankomende schoolontbijt en een lessuggestie voor bovenbouwgroepen om koolhydraten te leren tellen.

Daarover later meer!

bottom of page